Recepten & Voeding

Vegan Kip Tandoori

26 augustus 2016

In mijn studententijd heb ik leren koken met… Knorr Wereldgerechten ?. Van Burrito’s tot Kip Tandoori, alles stond binnen een handomdraai op tafel. Volgens mij heb ik al 5 jaar geen Knorr Wereldgerechten meer gegeten… maar toen mijn collega een paar weken geleden zei dat haar man ‘Kip Tandoori’ had gemaakt, sloeg mijn hartje stiekem een keer over ?.

Ik zou echt never nooit meer kip eten, voor geen 100 miljoen miljard, maar toch was ik voor heel even net de hond van Pavlov ?. Kip Tandoori, dat was mijn lievelings! ?

Ineens was daar de nieuwe uitdaging: Vegan Kip Tandoori maken. En het is gelukt! Uiteraard is het nog veel lekkerder dan die van Knorr.

Vega_Kip_Tandoori-8002

Boodschappen voor 2 personen:
– 1 pakje Kipstuckjes van de Vegetarische Slager
– 3 dl soja yoghurt naturel
– 2 a 3 eetlepels gezeefde tomaten (Heinz is mijn lievelings)
– 1 teentje knoflook, geperst of heel fijn gesneden
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
– een halve theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel kurkumapoeder
– zout/peper en citroensap naar smaak
– 1 ui in 1/4 ringen.
– 1 paprika in reepjes
– 200 gram rijst 
Optioneel: 1 fijngesneden rode peper als je van pittig houdt

Let’s cook!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
2. Meng de sojayoghurt, gezeefde tomaten en de kruiden goed door elkaar in de ovenschaal.
3. Snijd de Kipstuckjes eventueel wat kleiner en doe ze in de ovenschaal met saus.
4. Doe ook de gesneden ui en paprika in de ovenschaal en schep alles door elkaar.
5. Zet de Kip-tandoori-stuckjes in de voorverwarmde oven en laat het in 30 minuten gaar worden. Iedere 10 minuten wel even omroeren.
6. Kook ondertussen de rijst.
7. Laat de rijst 3x overkoken.
8. Haal de Kip-tandoori-stuckjes uit de oven als het gaar is.
9. Verdeel de rijst en de Kip-tandoori-stuckjes over 2 borden.

Enjoy!

Vega_Kip_Tandoori-8003