Recepten & Voeding

Gele curry ~ met heel veel veggies ?

5 augustus 2015

Twee weken geleden kwam ik in de WAAR winkel tot een schokkende ontdekking: ik had nog nooit curry klaargemaakt! ? Tijd om daar verandering in te brengen! Ik kocht groene en gele currypasta van Fair Trade Original, want de rode curry met 3 pepertjes op de verpakking is me net even teveel van ’t goede ?. En ik nam een reep Tony’s mee, want daarvoor ging ik eigenlijk naar WAAR natuurlijk.

Gele_Curry-5518-2
Fair Trade Original

De currypasta’s die ik heb gekocht zijn van het merk Fair Trade Original. Zij zetten zich sinds 1959 in voor eerlijke handel met handelspartners in Afrika, Azië en Latijns-Amerika om zo een positieve bijdrage leveren aan de bestrijding van armoede. Misschien heb je het merk wel eens in de supermarkt, biosuper of bij WAAR gezien, want het wordt op best veel plekken verkocht!

Alle producten van Fair Trade Original dragen het Max Havelaar Fair Trade keurmerk. Sommige producten zijn ook biologisch.

Ik vind de ananasschijfjes en kokosmelk van FTO erg lekker en nu dus ook de groene en gele curry ?

Boodschappen (2 personen)

– 1 pakje Thaise gele curry (Fair Trade Original)
– je lievelingsnoedels (wij gebruikten udon noedels van Hakubaku)
– een halve chinese kool
– 1 je lievelings kleur paprika
– 1 grote ui
– 1 blik kokosmelk (400 ml)
– 1 courgette in blokjes
– 100 gram broccoli (1/4 broccoli)
– 1 wortel
– 1 bosje koriander
ghee, of ander bakvet om in te bakken
– eventueel: geraspte kokos

Gele_Curry-5528-2
Let’s cook!

1.Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de noedels af met koud water en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
2. Snipper ondertussen de ui en snij paprika in blokjes.
3. Verhit ghee in een wok of hapjespan en bak de ui en paprika een paar minuutjes.
4. Snij de courgette in blokjes, de chinese kool in reepjes, de wortel in dunne plakjes en de broccoli in hele kleine roosjes en voeg dit toe aan de ui en paprika.
5. Bak alles ongeveer 5 minuten en voeg nu de kokosolie en curry pasta toe. 
6. Laat alles nog zo’n 10 minuten pruttelen.
7. Snij ondertussen de koriander fijn.
8. Spoel de noedels nog een keer af met koud water.
9. Verdeel de noedels en curry over 2 diepe kommen of borden. Versier met wat koriander en eventueel wat geraspte kokos.

Enjoy!

Serveer tipzzz

– Voor het flamethrower effect kun je nog een (of meer) rood pepertje toevoegen ?
– In een luie bui? Gebruik een zakje voorgesneden thaise of chinese wokgroenten.
– Ook lekker met rijst in plaats van noedels.
– Extra lekker met kipstuckjes van de Vegetarische Slager natuurlijk!

0

2 Reacties

  • Reply Kim Kristine 5 augustus 2015 at 07:14

    Yum! Ik ga straks zo’n pakje halen! Thanks for the inspiration <3

  • Reply Dillon Hope 5 augustus 2015 at 12:48

    Het hele kantoor ruikt nu naar die heerlijke curry van jou! Binnenkort maar zelf eens proberen te maken :D

  • Plaats jouw reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.