Eco friendly

Cottons

20 augustus 2015

Vandaag een blogbericht voor alle vrouwelijke lezers ? (en mannelijke lezers met een bijzondere interesse ?) overrr…maandverband & tampons: Hoe vanzelfsprekend is het om dat gewoon van je ‘vertrouwde’ merk te kopen? 

Vreemd geurtje

Ik stond er zelf nooit zo bij stil eigenlijk. Totdat ik niet meer zo blij was met mijn ‘vertrouwde’ merk: Always. Ze hebben een geurtje aan het maandverband toegevoegd en ik ben daar niet zo’n fan van. Ik vind het geurtje een beetje… vreemd… en doordat het echt een typische geur is heb ik het idee dat iedereen kan ruiken dat ik ongesteld ben ? iew!

Chemicaliën

In mijn speurtocht naar het hoe en waarom van het geurtje, kwam ik nog veel meer dingen tegen die ik eigenlijk helemaal niet zo leuk vind. In het meeste maandverband (en tampons) zitten plastics en het katoen in deze producten wordt met behulp van chemicaliën (bijvoorbeeld chloor) gebleekt. Persoonlijk vind ik dit geen prettig idee en het lijkt me ook niet echt goed voor mijn lichaam en het milieu. Tijd voor verandering!

Cottons

Zo kwam ik Cottons tegen als de natuurlijkere versie van de ‘gewone’ merken. Cottons gebruikt geen parfum (yay!) en geen chemicaliën (yay!) en de tampons en het maandverband zijn gemaakt van katoen (yay!). Door gebruik te maken van katoen in plaats van synthetische materialen, zijn de Cottons producten hypoallergeen en zelfs biologisch afbreekbaar.

Allemaal leuke voordelen, dus dat wilde ik wel proberen. Ik kocht de hele collectie maandverband zodat ik alles kon testen. Voor het eerst was mijn menstruatie een beetje een feestje ?.

Cottons
De Cottons collectie

Het maandverband is er in 5 soorten:
– Ultradun: regular & super
– Maxi: regular & super
– Nacht
Alle maandverbandjes van Cottons hebben vleugels. Het verschil tussen ultradun en maxi zit ‘m in de dikte. Het maxi maandverband is best wel dik, maar kan daardoor wel meer absorberen. Het verschil tussen regular en super is dat super langer is.

De tampons zijn er in regular en super, met en zonder inbrenghuls.

De testuitslag!

Ik vond het best wel spannend om van merk te wisselen, omdat mijn menstruatie redelijk heftig is. Ik zal jullie alle details besparen ? maar Cottons is mij goed bevallen! Geen raar geurtje, zacht materiaal en het absorbeert goed.

Wat Cottons wellicht nog beter zou maken is al ze de zakjes waar de maandverbandjes in zitten qua kleur van elkaar zouden laten verschillen. Hierdoor kun je dan makkelijker zien welke je in je tas hebt zitten. Tip: Ik schrijf er een R(egular) of S(uper) op om het voor mezelf duidelijker te maken.

Tamponnement

Ben je ook benieuwd naar Cottons? Cottons is te koop bij de DIO Drogisterijen door heel Nederland en je kunt het online in de Cottons webshop bestellen. Ze bieden zelfs een tamponnement aan zodat je nooit vergeet om te bestellen! Kijk voor meer informatie op de website van Cottons.

0

4 Reacties

 • Reply Kim Kristine 20 augustus 2015 at 08:12

  Yeh! Fan! Ik ga Yoni’s ook nog een keer proberen.

  0
  • Reply Harmke 20 augustus 2015 at 09:22

   Yoni heeft inderdaad ook ‘groener’ maandverband & tampons! Zeker de moeite waard om eens te bekijken/proberen. Ze hebben momenteel alleen iets minder soorten maandverbandjes dan Cottons, maar dat wordt vast wel uitgebreid met de tijd!

   0
 • Reply Nadine 11 september 2015 at 10:19

  Ik heb hetzelfde probleem gehad. Alleen ben ik toen op Gentle Day uitgekomen. Persoonlijk vind ik het een heel fijn merk en heel vertrouwelijk. Dat is precies hetzelfde als Cottons en Yoni. Ik bestel het dan via tampost.nl en dan kan je ook zo’n abonnement nemen en kan je precies bestellen hoeveel je nodig hebt. Ik hoop dat veel meer mensen overgaan op de organische maandverband en tampons!! ;-)

  0
  • Reply Harmke 14 september 2015 at 15:55

   Die kende ik nog niet Nadine, ga ik snel eens naar kijken. Thanks voor de tip!

   0

  Plaats jouw reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.