Leuke dingen

Boek zoekt Baasje

18 november 2015

Lang leve Marie Kondo! Een paar weken geleden ben ik, aangestoken met het Marie Kondo virus, begonnen met het sorteren van onze boekenkast. Een hele hoop boeken gaan naar de kringloop, een aantal op Bol.com en deze boeken heb ik er voor jullie tussenuit gepikt om hier weg te geven.

— Deze actie is afgelopen —

Deze boeken hebben mij heel veel geleerd en geïnspireerd, maar nu is het tijd om ze los te laten en iemand anders er blij mee te maken. Jou bijvoorbeeld! Doe mee met ‘Boek zoekt Baasje’.

Boeken-6805

De boeken stellen zich voor

Dieren eten ~ Jonathan Safran Foer
Waarom eet je wel kip maar geen hond? Jonathan vond dit opmerkelijk en ging op onderzoek uit. Hij legt je uit hoe we onszelf door middel van familietradities, mythes en verhalen aan blijven praten dat we dieren zouden moeten eten. Let op: Na het lezen van dit boek is de kans groot dat je vegetarisch wilt gaan eten. Klik hier voor meer informatie.

Je gewicht in balans ~ Deepak Chopra
Omdat ieder lichaam anders is, kan het ene dieet voor jou goed werken maar voor iemand anders niet. In dit boek legt Deepak Chopra je vanuit Ayurvedisch oogpunt uit hoe je het gewicht kunt bereiken dat bij jouw lichaam past. Klik hier voor meer informatie.

De Voedselzandloper ~ Kris Verburgh
Het boek waar iedereen zo zijn mening over had ?. Kris Verburgh introduceerde de Voedselzandloper en heeft havermout trending gemaakt. Voor mij zit er een kern van waarheid in dit boek en ik vond het daarom erg interessant en leerzaam. De genoemde percentages zou ik niet te letterlijk nemen (over wel/niet krijgen van ziektes). Klik hier voor meer informatie.

100% Suikervrij in 30 dagen ~ Carola van Bemmelen
Teveel suiker is niet zo gezond en dit boek legt je uit waarom. Het geeft je tips om je suikerinname te verminderen of hoe je zelfs helemaal suikervrij kunt leven. Ik ben de challenge uit het boek aangegaan en heb hierdoor heel veel geleerd over wat suiker met mijn lichaam doet. Klik hier voor meer informatie.

Boeken_border-6807
Wil je een van deze boeken?

1. Kies een boek.
2. Laat in een reactie hieronder weten van welk boek je het nieuwe baasje wilt worden.
3. Op donderdag 26 november verloot ik de boeken onder de kandidaat-baasjes.

Je kunt je boek op komen halen in Almere of ik stuur het naar je op.


De nieuwe baasjes!!

Leuk dat jullie zo enthousiast mee hebben gedaan! Dit zijn de nieuwe baasjes:

Dieren eten: Nicole
Je gewicht in balans: Nienke
De Voedselzandloper: Willy
100% Suikervrij in 30 dagen: Lies

Jullie ontvangen allemaal een e-mail over het opsturen/afhalen van het boek. Heel veel leesplezier!

 

Dit bericht bevat een affiliatielink. Hiermee beloont Bol.com mij met een kleine vergoeding voor het doorlinken naar hun website wanneer jij daar een iets koopt. Don’t worry: Je betaalt niets extra’s. Op deze manier kan ik leuke blogberichten blijven schrijven! Alvast bedankt ?

1+

14 Reacties

 • Reply Lisa 18 november 2015 at 16:58

  100% suikervrij in 30 dagen

  0
 • Reply Willy 18 november 2015 at 17:26

  De voedselzandloper staat op mijn verlanglijstje sinds Kris te gast was bij DWDD.

  0
 • Reply Nienke Griess 18 november 2015 at 19:53

  Je gewicht in balans en 100% suikervrij in 30 dagen lijken mij 2 mooie boeken om te lezen.

  0
 • Reply Cathy 18 november 2015 at 20:12

  Oeee wat een super leuke actie! Heel erg leuk dat je dit doet! Ik ben bezig met een poging tot 30 dagen suikervrij via fb maar merk dat ik aan wat extra kennis ontbreek en dat ik alsnog best wat suiker binnen krijg? Het boek 100%suikervrij zal mij hierbij goed kunnen helpen en zal ik dus mega blij mee zijn!! ????

  0
 • Reply Lies 19 november 2015 at 12:39

  Ik doe heel graag mee voor 100% Suikervrij in 30 dagen! Ik ga met 6 vrienden 40 dagen suikervrij vanaf 1 januari, alle extra informatie is dus heel welkom!!

  0
 • Reply Nicole 19 november 2015 at 22:47

  Ik wil heel graag het nieuwe baasje worden van dieren eten. Ik heb zijn romans gelezen en die vond ik zeer indrukwekkend. Ik ben nu op proef vega aan het eten om te kijken of dat lukt. Ik hoop dat het boek me kan helpen om een goede keuze daarin te maken.

  0
 • Reply Anita 22 november 2015 at 10:46

  100% suikervrij zou mij denk ik wel kunnen inspireren. Vooral met 2 suikergekke kindjes waarvoor het helemaal niet goed is. Minder zou fijn zijn.

  0
 • Reply Anette Bouma 22 november 2015 at 12:41

  100% suikervrij. Al lijkt me dat dan ook wel super moeilijk? Maar ik zou wel de uitdaging aan willen gaan.

  0
 • Reply Magda 22 november 2015 at 16:39

  100% wil ik het nieuwe baasje worden van 100% suikervrij! ☺️

  0
 • Reply Sasja Woutersen 22 november 2015 at 21:32

  Wat een leuk idee om zo een goede bestemming te vinden voor je boeken. Graag wil ik meedingen naar het boek Dieren Eten. Ik eet al jaren geen vlees meer, maar vind het nog steeds interessant om hier veel over te lezen, dit boek staat al een tijdje op m’n verlanglijstje!

  0
 • Reply roxanne berghege 22 november 2015 at 21:57

  Wat een leuk idee! Ik ga voor 100% Suikervrij, tijdens mijn zwangerschap kreeg ik helaas last van zwangerschapsdiabetes. Hiervan baalde ik natuurlijk verschrikkelijk. Ik dacht goed bezig te zijn met elke dag een vers glas sap.. In die paar maanden ontzettend veel bijgeleerd en ik vond het ‘nieuwe koken’ steeds uitdagender. En het lukte! Mijn bloedsuikers bleven stabiel en mijn zoontje is met een gezond gewicht geboren! Nu 3 maanden na zijn geboorte vind ik het nog steeds erg interessant om bij te leren over voeding en dit boek zou me daar zeker goed bij helpen!

  0
 • Reply Niki 22 november 2015 at 22:03

  Ik doe heel graag mee voor de voedselzandloper! Ben heel benieuwd naar wat Kris Verburgh allemaal schrijft! Denk dat het een zeer leerzaam boek is! :D

  0
 • Reply Hanne 23 november 2015 at 21:48

  ik ben al veganist maar heb Jonathan Saffran Foer nog niet gelezen (wel andere romans van hem) en hou ervan om geïnspireerd te blijven! ook ben ik vooral omwille van de eerlijkere voedselverdeling en duurzaamheid veganist, dus ben wel benieuwd naar hoe iemand vegetarisme puur vanuit dierenwelzijn motiveert! leuke actie trouwens!

  0
 • Reply Lies 26 november 2015 at 14:29

  Net een onwijs leuk berichtje van je gehad, bedankt :-)!!!

  0
 • Plaats jouw reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.