Recepten & Voeding

Bananen Boekweit Pannenkoeken

3 oktober 2013

Boekweitpannenkoeken_2.0

‘In nood leert men zijn vrienden kennen’ luidt het gezegde en zo is het maar net. Afgelopen weekend logeerde ik bij vrienden en we wilden zondagochtend de boekweit pannenkoeken maken. Helaas hadden ze geen appel of rood fruit in huis, want dit was ik vergeten door te geven. Gelukkig vonden we nog een superrijpe banaan in de fruitschaal en zijn mijn vrienden net zo creatief als ik!

‘Zullen we die er doorheen prakken?’ riep ik, waarop er direct ‘dan hoeft er volgens mij geen ei doorheen’ van hun kant op volgde. Dus zo gezegd, zo gedaan en ik maakte mijn originele recept zonder ei of no-egg maar nu met geprakte banaan. Ik had nog nooit pannenkoeken zonder ei of no-egg gemaakt, laat staan met een banaan als eivervanger. Stiekem vond ik het dus ook wel een spannend experiment. Toen alle pannenkoeken klaar waren, vielen we ze vol verwachting aan de ontbijttafel aan en…. ze waren heerlijk!


Een leuke nieuwe variatie op de boekweit pannenkoeken met fruit.
Eigenlijk nog steeds met fruit, maar dan er doorheen geprakt.


Ingrediënten voor 6 pannenkoeken (2 personen ontbijt)
– 100 gram boekweitmeel
– 1 rijpe banaan, in stukjes
– ongeveer 300 ml  (soja)melk
– kaneelpoeder
– kokosolie of andere olie om te bakken.

Bereiden
Prak of pureer de banaan tot moes. Doe nu de bananenmoes samen met sojamelk en het boekweitmeel in een kom en roer het goed door elkaar met een garde. Voeg naar smaak wat kaneel toe. Verhit wat kokosolie in de pan en schep soeplepel van de pannenkoekenmix in de hete pan. Bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin en haal deze uit de pan. Ga door met bakken tot je mix op is en verdeel de pannenkoeken over de borden. Als topping kun je ongezoete jam, zelfgemaakte ongezoete chocoladesaus of gewoon wat cacao -en/of kaneelpoeder gebruiken.

Eet smakelijk!

 

0

4 Reacties

  • Reply Claudia 4 oktober 2013 at 07:16

    Lijkt me erg lekker!

  • Reply Tommy W 4 oktober 2013 at 07:40

    Ga ik eens proberen!

  • Reply Nellie 7 oktober 2013 at 20:09

    Mijn pannenkoeken werden heel slap. Het bleef een deegje. Nog tips?

    • Reply Harmke 7 oktober 2013 at 21:17

      Hi Nellie,
      Je zou kunnen proberen wat minder melk toe te voegen of juist wat extra boekweitmeel. Verder is het belangrijk je pannenkoeken pas om te draaien als deze bruin begint te worden en op redelijk hoog vuur te bakken.

    Plaats jouw reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.